Суспільне мовлення

Львівські енергетики розповіли, як відновлюють електромережі

Після масованих атак Росії на об’єкти енергетичної інфраструктури України, львівські енергетики ремонтують об’єкти не лише в області, але й у інших містах України. Зокрема, у Миколаївській області.

Володимир Гарасимів енергетик з Львівщини. У кінці листопада він разом з бригадою допомагав відновлювати пошкоджену після обстрілів електромережу на звільненій частині Миколаївщини.

“Там так само відновлювали лінії для заживлення містечок та сіл після бойових дій, бо там було багато проводів обірваних, опори пошкоджені”, – розповідає енергетик.

На Миколаївщині Володимир Герасимів працював два тижні.

“Під обстріли ми не попадали, але чути було, що далеко були вибухи. З нами працювали працівники ДСНС, які розміновували територію, провіряли перед нами дорогу”, – додає майстер дільниці “Львівобленерго”.

Ремонт об’єкту енергетики на Львівщині. Фото: Суспільне Львів

По приїзду Володимир взявся ремонтувати лінії електропередач у Львівській області.

“У зв’язку з тим, що фарфорова ізоляція вже багато років стоїть і її ніхто не перевіряє, лінія часто відключається, і з метою запобігання відключення лінії міняють її на скляну ізоляцію”, – пояснює Володимир Герасимів.

Зараз на Львівщині аварійних відключень електроенергії не застосовують. В області продовжує діяти графік погодинних відключень світла. Начальниця оперативно-диспетчерської служби “Львівобленерго” Христина Бойко каже, у період війни роботи стало значно більше.

“Диспетчери більше переймаються цими графіками, раніше такого не було, то рахуйте 6 раз відключають кожен об’єкт за добу”, – розповідає Христина Бойко.

60 відсотків об’єктів відключають автоматично, а 40 відсотків – вимикають вручну виїзні бригади, команду дають у диспетчерському центрі.

Читайте також

Створює графіки відключень світла: інтерв’ю з начальницею оперативно-диспетчерської служби “Львівобленерго”

На Львівщині запровадили графік відключень електроенергії: що відомо

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Каші, соління та сухофрукти: чим варто запастись на випадок блекауту


Джерело: Суспільне мовлення України