Суспільне мовлення

Львівські десантники збили російський винищувач Су-30

Військові 80 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ збили російський багатоцільовий винищувач Су-30. Про це повідомили на Facebook-сторінці Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Про те, коли та де саме це трапилось, не повідомляють з міркувань безпеки.

“Цими днями зенітники 80 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ назавжди приземлили російський багатоцільовий винищувач Су-30. Пілот окупантів не очікував, що львівські десантники зможуть його збити з 23-мм спареної зенітної установки ЗУ-23”, — йдеться у повідомленні.

Кілька днів тому, 11 вересня, у вечірньому зверненні Президент України Володимир Зеленський подякував львівським десантникам за боротьбу проти РФ.

“Ви завжди перші! Бо ніхто, крім вас! Ці гасла – не просто слова. Вісім років і 200 днів ворог це знає. А сьогодні окупанти особливо відчувають силу й міць 79-ї десантно-штурмової бригади, 25-ї та 80-ї повітряно-десантних бригад. Зокрема у Харківській області, яку ви успішно звільняєте від ворогів. І в Донецькій області, де ви успішно стримуєте ворога”, — каже Володимир Зеленський.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Влітку Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський нагородив підрозділ 80 окремої десантно-штурмової бригади за мужність, героїзм і відвагу, проявлені під час виконання бойових завдань.

Львівських десантників нагородили за мужність та героїзм під час виконання завдань


Джерело: Суспільне мовлення України