Суспільне мовлення

Львівська міська рада оголосила конкурс на посаду начальника управління охорони історичного середовища

У понеділок, 11 вересня, у Львівській міській раді оголосили конкурс на посаду керівника управління охорони історичного середовища Львівської міської ради. Від кандидата вимагатимуть мати управлінський досвід та трохи володіти англійською мовою.

Про це Суспільному повідомила начальниця управління персоналом Львівської міської ради Лілія Савич.

За її словами, всі вимоги до кандидатів будуть оприлюднені на сайті міської ради та у соціальних мережах.

“Окрім резюме ми попросимо надати презентацію, як кандидат або кандидатка бачать роботу управління охорони історичного середовища Львова, тому що це дуже важливо — бачення лідера команди”, — каже вона.

Лілія Савич також зізналася, що поки що дискутують, чи повинен кандидат на цю посаду мати освіту архітектора.

“Думаю, що ми будемо розглядати й тих, хто має тільки управлінський досвід, і тих, хто має й управлінський, і архітектурний. Тому що, якщо людина приходить на управлінську посаду, то вона повинна вміти управляти процесами і людьми”, — зазначила начальниця управління персоналом.

Також ще не вирішено, чи повинен кандидат на цю посаду володіти англійською мовою на рівні В2.

“На прикладі відбору керівника ЛКП “Лев”, може бути, що рівень В2 – це зависокий. Але у нас все більше контактів з міжнародними організаціями та потенційними інвесторами, тому, напевне, певний рівень володіння англійською мовою повинен бути”, — вважає Лілія Савич.

Але, за її словами, визначальним критерієм буде управлінський досвід.

Керуюча справами виконавчого комітету Львівської міської ради та виконувачка обов’язки керівника управління історичного середовища Наталія Алєксєєва нагадала, що у серпні проти в.о. керівника цього управління Георгія Корнєєва порушили кримінальну справу.

“Ця ситуація стала тригером. Ми почали переформатовувати роботу управління: провели співбесіди з працівниками; реорганізували роботу; оснастили приміщення відеокамерами”, — каже вона.

Проте відповідальність за роботу управління буде покладено на керівника. Тому конкурс на цю посаду планують проводити відкрито.

“Від сьогодні та протягом двох тижнів кандидати можуть подавати свої резюме”, — говорить Наталія Алєксєєва.

За її словами, добиратиме кандидатури робоча група, до якої долучиться і громадськість. Так, вже свою згоду надала директорка Центру міської історії Софія Дяк та керівниця благодійної організації Спадщина.UA Ганна Гаврилів.

“Також хочемо долучити до робочої групи науковців, до прикладу зі “Львівської політехніки”. Протягом двох тижнів, поки ми збиратимемо анкети кандидатів, ми фіналізуємо робочу групу та оприлюднимо цю інформацію”, — зазначила керуюча справами виконкому.

Що відомо про попереднього керівника управління охорони історичного середовища

15 серпня правоохоронці затримали тимчасово виконуючого обов’язки керівника управління охорони історичного середовища Львівської міськради. Посадовця підозрювали у корупційній діяльності.

За даними слідства, посадовець та його спільниця одержали 1 500 доларів від приватного підприємця. Останній переплановував помешкання у комерційне приміщення для відкриття магазину, хабар вимагали за погодження технічної документації з облаштування окремого входу.

Ні прокуратура, ні міська рада ім’я підозрюваного не називали. Проте незадовго до затримання Суспільне готувало сюжет, де від цього управління коментував Георгій Корнєєв. Тоді пресслужба представляла його як тимчасового виконувача обов’язків керівника та постійного заступника.

Суспільне намагалось отримати коментар від Георгія Корнєєва, але у нього був вимкнений телефон.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

18 серпня експосадовець вийшов з СІЗО. Він сплатив понад 155 тисяч гривень застави.


Джерело: Суспільне мовлення України