Суспільне мовлення

Львів отримав допомогу від США: що відомо про візит Бріджит Брінк

До Львова вперше приїхала Бріджит Брінк, Надзвичайна та Повноважна пані посол США в Україні, щоб підтримати українські міста у сфері енергетичної безпеки від Сполучених Штатів Америки. Зокрема, Львів отримав допомогу для усунення аварій на тепломережах. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Підприємство “Львівтеплоенерго” уже користується екскаватором, яке місто отримало у межах Проєкту енергетичної безпеки, що реалізується в Україні Агентством США. Також українським містам обіцяють передати мобільні котельні, труби, газові генератори та інші запчастини, які дадуть можливість усувати аварійні ситуації на тепломережах.

“Ми будемо орієнтуватись на те, що визначає український уряд, що є пріоритетним і куди спрямовувати допомогу, але є очевидним для нас, що зараз пріоритет для того, щоб було живлення, тепло. Тобто, ми тісно співпрацюємо з українським урядом. Якщо чогось бракує, звертаємося до наших партнерів, щоб оперативно покрити потреби”, — каже пані посол США в Україні Бріджит Брінк.

Львівська міська рада

Бріджит Брінк залишила запис у Книзі почесних гостей Львова.

“Від імені Президента Байдена я хочу підкреслити, що Сполучені Штати будуть підтримувати вас стільки, скільки потрібно”, — написала у Книзі почесних гостей Львова пані посол СШАв Україні Бріджит Брінк.

Львів отримав допомогу від США

Запис у книзі почесних гостей Львова від пані посол США в Україні Бріджит Брінк. Львівська міська рада

Також у межах візиту Бріджит Брінк взяла участь у офіційному відкритті Американського дому у Львові. Культурний центр Сполучених Штатів розпочав роботу у тестовому режимі на початку жовтня цього року. Там відбуваються лекції, майстер-класи, дискусії, кінопокази та багато інших подій від команди дому та партнерських організацій.

Львів отримав допомогу від США

Львівська міська рада

“З початку жорстокого повномасштабного російського вторгнення Львів став гуманітарним і волонтерським центром. У найважчі місяці цей простір також був прихистком для тих українців, які вимушені були втікати із зони бойових дій і залишити свої домівки. Впевнена, що зараз він також допоможе молоді реалізувати свій потенціал та отримати нові знання та контакти, які вони зможуть використати для розвитку своєї країни”, — каже пані посол США в Україні.

Читайте також

Створили німецькі інженери: зі Львівщини військовим передали мобільний шпиталь

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з Папою Римським


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин