Суспільне мовлення

Львів готується до трьох можливих сценаріїв опалювального сезону

Львів готується до трьох можливих сценаріїв опалювального сезону. Зокрема, розглядають функціонування міста за умови наявності газу та світла, наявності лише електроенергії чи лише газу. Про це 22 вересня, під час ІХ Всеукраїнського форуму місцевого самоврядування розповіла заступниця міського голови Львова з питань ЖКГ Ірина Маруняк.

Коли у місті є газ та електроенергія

За словами Ірини Маруняк, один зі сценаріїв — коли у місті є газ та електроенергія. Станом на сьогодні, ТЕЦ, мережі та будинки у Львові готові.

Коли не буде електроенергії та газу

Другий сценарій — коли не буде електроенергії. Якщо не буде електроенергії — не буде газу.

“Ми спільно напрацювали, що треба, щоб працювали пункти обігріву. У нас є 14 шкіл, де є пічне опалення. Ми маємо адмінбудівлі, де є котельні, які можна за два дні переобладнати з газу на опалення дровами. Спортивні зали у школах також можна використовувати як пункти обігріву.

Наступне — це буржуйки. Це металеві печі, які виготовляють наші комунальні підприємства. Їх у випадку відсутності газу та електроенергії, можна використовувати в укриттях. Місто провело багато нарад з ОСББ, мешканцями, щоб вони купували металеві печі і встановлювати в укриття. Щоб у кожному укриття, де це можливо, були встановлені буржуйки”, — сказала Ірина Маруняк.

Труба від буржуйки у львівському будинку. Суспільне Львів

У Львові комунальники налагодили виробництво буржуйок

Коли не буде газу, але буде електроенергія

“Необхідно в будинках подивитися мережі, бо будинок має певне навантаження. І коли не буде газу, а люди почнуть користуватися електроприладами – буде перевантаження. Зараз мережі треба обстежити.Ми це робимо. Щитові також мають бути у якісному стані, особливо автомати, які можуть виключити електроенергію, коли є перевантаження будинку, щоб запобігти пожежі”, — пояснила Ірина Маруняк.

За її словами, зараз у Львові перевіряють кожен будинок.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький заявив, що Львівщина готова до опалювального сезону на 93%. На випадок критичних ситуацій у області готують резерви. В резерві є близько 35 котлів, які можна буде використовувати в разі ударів чи у надзвичайних ситуаціях.

Опалювальний сезон: як у Львові та на Львівщині готуються до зими


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин