Україна і світ

Лікування діабету I типу за допомогою нового розумного інсуліну допоможе мільйонам хворих — учені

Дослідницькі групи зі Стенфордського університету в США, Університету Монаша в Австралії та Чжецзянського університету в Китаї розробили новий інсулін, що може здійснити революцію в лікуванні мільйонів хворих на діабет I типу по всьому світу.

Як це працює

Рішення полягає у використанні розумного інсуліну, який активується в організмі в міру необхідності, пропонуючи підхід до лікування, майже настільки ж ефективний, як і терапія за допомогою наявних лікарських препаратів.

Експерти розробили нову форму інсуліну, яка імітує природну реакцію організму на коливання рівня цукру в крові, що потенційно дає змогу скоротити частоту процедур до одного разу на тиждень.

Зараз дивляться

Лише один раз на тиждень

Нині діабетикам першого типу необхідно вводити синтетичний інсулін до 10 разів на день. Хоча наявні інсуліни допомагають стабілізувати рівень цукру в крові, вони не можуть підлаштовуватися під наступні зміни.

Однак експерти вважають, що в майбутньому пацієнтам, можливо, доведеться вводити новий інсулін лише один раз на тиждень.

Мільйони фунтів стерлінгів

За даними Guardian, на прискорення розробки нового інсуліну, чутливого до глюкози (GRI), було виділено мільйони фунтів стерлінгів.

Дослідницькі групи увійшли до числа тих, хто отримав грант у розмірі £3 млн на шість проектів, спрямованих на створення “розумних” інсулінів. Чотири з цих проєктів присвячені розробці нових GRI, а ще один – створенню надшвидкодіючого варіанта.

Святий Грааль

За словами експертів, нові інсуліни GRI стануть святим Граалем і нададуть значну допомогу пацієнтам, яким нині доводиться щодня контролювати свій стан, забезпечуючи контроль глікемії та уникаючи при цьому гіпоглікемії.

Джерело: Express

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-12 10:17:06