Україна і світ

Лагман: рецепт приготування покроково | Здоров’я

Лагман – це справжня смакота східної кухні! В Україні він популярний завдяки кримськотатарській кухні.

Що ж таке лагман? Це може бути поживний суп або основна страва – все залежить від кількості бульйону. І так, слово лагман означає розтягнуте тісто, бо без домашньої локшини не обійтися.

Наші господині знають, як зробити кожну страву неповторною. Тож у нас для вас лагман рецепт приготування в домашніх умовах.

Це саме та страва, яка зібрала в собі багатовікові традиції і смакові вподобання. Варто приготувати!

Лагман: рецепт класичний

Локшину для лагмана можна приготувати заздалегідь, висушити та використовувати при приготуванні у будь-який час. Якщо ж часу мало, можна придбати локшину до вашого смаку.

Інгредієнти:

  • яловичина – 700 г
  • вода – 1 л 200 мл
  • картопля – 3–4 шт.
  • перець болгарський (бажано червоний) – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • цибулина (велика) – 1 шт.
  • помідори 3-4 шт. чи томатна паста – 1-3 ч. л.
  • сіль, перець, лавровий лист, інші спеції до перших страв – до смаку
  • часник свіжий – 1-3 зубки чи гранульований – 1/2 ч. л. (приблизно)
  • олія – для смаження
  • зелень (петрушка чи кінза, зелена цибуля) – для подачі

Для пшеничної локшини:

  • борошно пшеничне вищого ґатунку – 300 г (можливо знадобиться трішки більше, все залежить від якості борошна)
  • яйця – 2 шт.
  • вода – 100 мл
  • сіль – 1/4 ч. л.

Як приготувати лагман покроково:

  1. Для локшини борошно просіюємо у миску. Робимо у борошні посередині заглиблення. У воді розчиняємо сіль. Робимо заглиблення у борошні, вливаємо солону воду та додаємо яйця. Замішуємо тісто.
  2. Якщо є час, тісто викладаємо у пакет та поміщаємо у холодильник на 30-45 хвилин. Потім його розкачуємо на присипаному борошно столі та нарізаємо локшину. Залишаємо її сушитися за кімнатної температури, поки готуємо страву далі.
  3. У сковороді розігріваємо олію, викладаємо нарізане маленькими шматочками м’ясо та смажимо до золотавої скоринки.
  4. Усі овочі миємо, чистимо та нарізаємо. Додаємо до м’яса моркву, цибулю та болгарський перець. Готуємо 10 хвилин.
  5. Викладаємо смажене м’ясо з овочами у вогнетривку каструлю чи казанок. Додаємо нарізану картоплю та часник. Усе солимо, перчимо, додаємо лавровий лист та вливаємо воду.
  6. Готуємо лагман після закипання води 45-50 хвилин.
  7. Локшину окремо варимо у підсоленій воді до готовності. Відкидаємо її на друшляк та промиваємо.

Як подати лагман

Подаємо лагман просто: у тарілку кладемо порцію домашньої локшини, заливаємо м’ясним соусом та посипаємо нарізаною зеленню.

Лагман за класичним рецептом готовий. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-13 19:14:08