Суспільне мовлення

Культурний центр ЮНЕСКО у Львові відкриють у “РадіоГаражі”

Культурний центр ЮНЕСКО у Львові відкриють у приміщеннях “РадіоГаражу”, що на вулиці Князя Романа, 6. Про це повідомили 18 травня на Facebook-сторінці “РідіоГаражу”. Проєкт фінансується Іспанією та реалізовується у Львові за координації ЮНЕСКО, його вартість — півтора мільйони євро.

Сьогодні, 18 травня, у “Радіогаражі” відбулася неформальна зустріч представників Королівства Іспанії з представниками інституцій культурного сектору Львова.

“Культура в часи війни є як ніколи вразливою, і це дуже добре розуміють у ЮНЕСКО. І саме у Львові ця організація вирішила реалізувати свій пілотний проєкт “Культура заради миру та стійкості: створення культурного центру у Львові”. Для того, щоб зрозуміти, з якими викликами зустрічаються культурні інституції в умовах повномасштабної війни і яка саме підтримка та співпраця є найбільш актуальними сьогодні, відбулася зустріч”, — йдеться у повідомленні.

Представники Іспанії зазначили, що майбутній Культурний центр стане таким дипломатичним посередником між Україною та Іспанією.

“Та зауважили, що для них важливо не просто відкрити гарне приміщення, яке буде служити потребам культури протягом певного часу проєкту, а переконатись, що це місце стане стійким та успішним центром для залучення до співпраці та підсилення існуючих інституцій, митців, культурних акторів”, — додають на Facebook-сторінці “РідіоГаражу”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також учасники зустрічі визначали точки дотику між організаціями і які локальні ініціативи та програми можуть отримати підтримку та підсилення від діяльності Культурного центру.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин