Україна і світ

Крим – це Україна, крапка: в МЗС відповіли на заяву Сікорського про статус півострова

Фото: Pexels

У Міністерстві закордонних справ заявили про неможливість обговорень чи компромісів щодо територіальної цілісності України й наголосили, що Крим – це Україна.

Відповідну заяву опублікували на сайті дипломатичного відомства України після того, як очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський запропонував передати Крим під мандат ООН.

МЗС про неприпустимість компромісів щодо статусу Криму

У заяві МЗС наголошується, що територіальна цілісність України ніколи не була і не може бути предметом для обговорення чи компромісів.

– Крим – це Україна. Крапка, – зазначили у МЗС. 

А також додали, що Крим є центром ваги європейської архітектури безпеки. І її повноцінне відновлення можливе лише після повної деокупації всієї території України, включно з тимчасово окупованим українським півостровом. 

У відомстві наголосили, що надалі очікують рішучої підтримки від партнерів, щоб примусити країну-агресорку повернутися до поваги до міжнародного права і Статуту ООН, вивести свої війська та озброєння з усієї території України та відновити її територіальну цілісність. 

А також притягнути Росію до відповідальності за всі скоєні злочини проти України та її громадян. 

В МЗС України зазначили, що необхідно спрямувати всі зусилля на те, щоб досягти вищеперелічених цілей, а не задовольняти апетити Кремля за рахунок інтересів України і міжнародного права.

Що заявив Сікорський про Крим 

Нещодавно очільник дипломатичного відомства Польщі Радослав Сікорський заявив про те, що нібито Крим має ключове значення, якщо обговорюватимуться умови миру між Україною та РФ. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Водночас Сікорський запропонував передати Крим під мандат ООН із місією для підготовки чесного референдуму після перевірки, хто є законними жителями, а потім відкласти це питання на 20 років.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-20 10:45:30