Україна і світ

Нова хвиля мобілізації в РФ малоймовірна: в ISW назвали причину

Фото: Getty Images

Мобілізація в РФ є прямою загрозою режиму Володимира Путіна, тому малоймовірно, що у найближчій і середньостроковій перспективі російський диктатор зважиться на оголошення нового призову, вважають в Інституті вивчення війни (ISW).

Нова хвиля мобілізації в Росії: чому Путін на це не піде

Аналітики нагадали, що була ймовірність оголошення Росією чергової хвилі мобілізації до інавгурації Путіна та після початку операції ЗСУ на Курщині у серпні 2024 року, але він досі цього не зробив.

– Російське опозиційне видання Meduza повідомило, що джерела, близькі до російського уряду, стверджують, що Кремль розглядав ідею мобілізації одразу після початку операції ЗСУ, але уряд РФ та пов’язані з Кремлем бізнесмени виступили проти цих міркувань, – мовиться у звіті ISW.

Там також зауважують, що Путін не скористався українським наступом як можливістю підготувати росіян до мобілізації у найближчій і середньостроковій перспективі, натомість вирішив сформувати нові нерегулярні формування і розширити зусилля з набору добровольців.

– Кремль і Міноборони Росії шокували російське суспільство оголошенням часткової мобілізації наприкінці вересня 2022 року, і Путін, ймовірно, прагне уникнути реакції суспільства у відповідь на нову хвилю мобілізації саме зараз, – підсумували аналітики.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше, аналізуючи у каз Путіна про збільшення чисельності збройних сил до 1,5 мільйона осіб , в ISW заявили, що ці зусилля є частиною більш довгострокової мети РФ, яка виходить за рамки війни в Україні, а також передбачають масштабні реформи в російській армії.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-20 12:51:27