Україна і світ

Ентоні Джошуа – Даніель Дюбуа: битва зіркових британців за один із поясів Усика

Фото: Getty Images

Анонсуємо один із головних боксерських поєдинків року.

Уже в суботу, 21 вересня, на нас чекає одна з головних подій року у світі професійного боксу. У Лондоні відбудеться великий вечір боксу, головною подією якого стане бій за чемпіонський пояс IBF у надважкій вазі між британцями Ентоні Джошуа та Даніелем Дюбуа. Подібні двобої викликають інтерес навіть у тих, хто не дуже розуміється в цьому виді спорту, а знайти онлайн-трансляцію боксу в день поєдинку буде намагатися весь світ.

Тож пропонуємо до вашої уваги анонс одного з найочікуваніших боксерських протистоянь 2024 року, до якого залишаються лічені дні.

За що битимуться боксери?

Джошуа і Дюбуа змагатимуться за пояс IBF у надважкій вазі. Після перемоги нашого Олександра Усика над Тайсоном Фʼюрі у травні цей титул, як і три інші головні пояси гевівейту, належали саме йому. Однак вже зовсім скоро йому довелося віддати один із поясів та, відповідно, втратити звання абсолютного чемпіона світу.

Річ у тім, що наступним боєм українця має стати обовʼязковий реванш із Фʼюрі, який було прописано в контракті першого поєдинку. Однак IBF виступає проти подібних реваншів, адже вважає, що захист титулу має відбуватися не з попереднім опонентом, а з обовʼязковим претендентом, якого визначить організація.

Однак Усик одразу дав зрозуміти, що націлений виключно на повторний поєдинок з Фʼюрі, і через це IBF могла примусово відібрати у нього свій титул. Українець не став цього чекати, і 25 червня повідомив, що віддає один зі своїх поясів переможцю бою Джошуа – Дюбуа.

Форма боксерів

Обидва британці підходять до титульного поєдинку у чудовій формі. Цікаво, що останнім суперником, якому програвали і Ентоні, і Даніель, був саме наш Олександр Усик. Джошуа (28-3, 25 КО) після поразки у серпні 2022 року встиг провести три поєдинки, у яких переміг американця Джермейна Франкліна, фіна Роберта Геленіуса, шведа Отто Валліна та представника Камеруну Франсіса Нганну.

Дюбуа (21-2, 20 КО), своєю чергою, поступившись українцю у серпні 2023, переміг у боях проти Джарелла Міллера з США та Філіпа Хрговича з Хорватії, і тепер готовий зустрітися в титульному поєдинку проти співвітчизника на заповненому Вемблі.

Прогнози букмекерів на бій Джошуа – Дюбуа

Експерти та аналітики вважають серйозним фаворитом двобою саме Ентоні Джошуа. На його перемогу можна поставити з коефіцієнтом 1,28, в той час як ймовірність перемоги Даніеля Дюбуа, на думку букмекерів, майже в чотири рази менша, і оцінюється цифрами 4,7.

Перемогу Джошуа прогнозував і наш чемпіон Олександр Усик.  Ще влітку в одному зі своїх інтерв’ю він зізнавався, що не є хорошим прогнозистом, однак стає на бік Ентоні. До слова, Олександр Усик, як і його останній опонент Тайсон Фʼюрі, відвідають поєдинок двох британців, тож ми обовʼязково побачимо їх під час трансляції бою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Однак хто б не переміг у цій сутичці, немає жодних сумнівів, що на нас чекає захопливий поєдинок двох майстрів найвищого рівня, а переможе, як і завжди, сильніший. Тож запасаймося попкорном та готуймося спостерігати за однією з головних подій року у світі боксу.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-20 13:30:43