Україна і світ

ЄС закликав виконувати ордер на арешт Путіна, виданий МКС

Фото: Getty Images

У Європейському Союзі закликали усі країни, які ратифікували Римський статут, виконувати ордери на арешт, видані Міжнародним кримінальним судом, зокрема стосовно російського диктатора Путіна. 

Про це йдеться у заяві Європейського Союзу.

ЄС вимагає виконувати ордер на арешт Путіна

У заяві ЄС нагадує про шість ордерів на арешт, виданих Міжнародним кримінальним судом, у тому числі проти президента РФ. 

У заяві наголошується, що усі країни, які ратифікували Римський статут, зобов’язані виконувати ці ордери. 

– Нагадуємо про шість ордерів на арешт, виданих Міжнародним кримінальним судом, зокрема проти президента Путіна за воєнний злочин незаконної депортації та переміщення українських дітей. Усі країни-учасниці Римського статуту зобов’язані виконувати ордери на арешт, видані МКС, – йдеться в заяві. 

У заяві ЄС висловив глибоке занепокоєння долею всіх українських дітей та інших цивільних осіб, незаконно переміщених Росією на тимчасово окуповані території України або незаконно депортованих до РФ та Білорусі. 

– Європейський Союз повторює свій терміновий заклик до Росії та Білорусі негайно забезпечити їм повернення в Україну, – наголошується у заяві ЄС. 

Також ЄС закликав Росію негайно припинити повномасштабну війну, повністю і беззастережно вивести всі свої сили і військову техніку з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Нагадаємо, у березні 2023 року МКС видав міжнародний ордер на арешт Путіна за воєнні злочини, пов’язані з депортацією і переміщенням дітей із тимчасово окупованих територій України до Росії.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: сайт ЄС

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-20 09:29:42