Україна і світ

Кремль запустив інформкампанію, щоб применшити втрату частини Курської області – ISW

Кремль розпочав складну інформаційну кампанію, щоб пояснити росіянам, чому продовження боїв на сході України важливіше за витіснення українських військ з Курської області.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Пропаганда РФ спрямована на схід України

Так, Кремль активно намагається переконати росіян прийняти той факт, що Україна утримує під своїм контролем частину населених пунктів в Курській області. А ще російська пропаганда намагається запевнити, що армія РФ поверне собі ці території після “неминучої” поразки України на сході.

Зараз дивляться

За інформацією джерел, Кремль намагається сконцентрувати увагу суспільства на наданні гуманітарної допомоги жителям Курської області. А ще вирішено не скасовувати вересневі вибори губернатора Курської області. Все це має, на думку Москви, мінімізувати паніку в регіоні.

Проте Центральна виборча комісія вирішила відтермінувати місцеві вибори в семи районах Курської області, де перебувають ЗСУ.

Російські державні телеканали висвітлюють ситуацію в Курській області як обмежену операцію ЗСУ, активно протиставляючи цьому російське просування в напрямку Покровська. Саме це просування російські ЗМІ змальовують як велику перемогу.

Карта Курської області

Курська область РФ має спільний кордон із Сумською. 6 серпня підрозділи ЗСУ розпочали військову операцію в Курській області. Станом на 22 серпня Сили оборони України контролюють низку населених пунктів довкола міста Суджа.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Google Maps

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-22 08:39:09