Суспільне мовлення

“Краще бути готовими”. Львів отримав костюми біологічного та хімічного захисту

ГО “Єдність та Розвиток” за підтримки німецьких партнерів передала Львову 1000 сучасних захисних костюмів. Їх отримають медики, надзвичайники, а також комунальники, які першими рятуватимуть людей у випадку критичної ситуації. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Загальна вартість цих костюмів – 30 тисяч євро.

“Це костюми німецького виробництва, які, за потреби, будуть захищати від хімічної чи біологічної атаки ворога. Завдяки нашим німецьким партнерам “LeaveNoOneBehind Ukraine Info Hub”, нам вдалося залучити цю підтримку і привезти тисячу таких костюмів. Дай Боже, щоб вони не знадобилися, але краще бути готовими. Не забуваємо про Львів та Львівщину. Бо Львів є нашим міцним тилом”, — каже керівник громадської організації “Єдність і Розвиток” Михайло Поперечнюк.

Це одноразові костюми третього рівня захисту від радіації, хімічної та біологічної загрози. У них можна проводити роботи у зараженій місцевості.

“Ці костюми будуть поділені між службами, які будуть виїжджати на ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій. Саме ці костюми використовуються, в основному, для ліквідації наслідків зараження місцевості ядерними, хімічними чи радіаційними збудниками” — розповідає керівник управління з питань НС, цивільного захисту населення та тероборони Микола Грицайчук.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше у Львові організували навчання про те, як діяти у разі хімічної, радіаційної чи біологічної атаки.

“Має бути змінний одяг”: львів’янам розповіли, як діяти у випадку хімічної небезпеки


Джерело: Суспільне мовлення України