Суспільне мовлення

Кожен п’ятий знайшов роботу. Ситуація з зайнятістю ВПО на Львівщині

На Львівщині від початку повномасштабної війни знайшли роботу 825 переселенців. Це кожен п’ятий, хто звернувся у Львівський обласний центр зайнятості. Про це повідомила Суспільному заступниця директора обласного центру зайнятості Оксана Іванчук.

“Від початку повномасштабної війни до нас звернулися майже 3700 вимушено переміщених осіб. З інших областей України загалом переїхало 5200. З загальної кількості тих, хто переїхав працевлаштовано понад тисячу людей. З них 825 ВПО”, — розповіла Оксана Іванчук.

За її словами, найбільше людей працевлаштувалися у Львівській та Дрогобицькій громадах.

У Львові є 2000 людей, що офіційно шукають роботу, і близько 1800 вакансій. У перші дні повномасштабної війни серед всіх клієнтів міського центру зайнятості близько 50% були переселенці, зараз таких людей менше.

Кожен п’ятий знайшов роботу. Ситуація з зайнятістю ВПО на Львівщині. Суспільне Львів

Серед тих, хто вже працевлаштувався: продавці, бухгалтери, касири торговельних залів. Також, вчителі, медичні працівники та фахівці інженерного спрямування.

“Дуже багато вакансій інженерного спрямування або професійно-технічного напрямку: слюсарі, токарі, зварювальники, яких важно було знайти на ринку праці Львова львів’ян. Ми укомплектували ці професії завдяки людям, які приїхали зі Сходу”, — розповів директор Львівського міського центру зайнятості Олег Рісний.

Кожен п'ятий знайшов роботу. Ситуація з зайнятістю ВПО на Львівщині

Кожен п’ятий знайшов роботу. Ситуація з зайнятістю ВПО на Львівщині. Суспільне Львів

Для людей, які переїхали до Львова, але мають роботу на тимчасово окупованих територіях, напрацювали спеціальних механізм звільнення з попереднього місця роботи.

“Людина приходить до нас, пише заяву і ми дистанційним способом скеровуємо цю заяву до працедавця чи у відповідні структури. І людина вважається на наступний день звільненою”, — пояснює директор міського центру зайнятості Олег Рісний.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомила заступниця директора обласного центру зайнятості Оксана Іванчук, зараз на Львівщині шукають водіїв, швачок, охоронців та працівників аварійно-відновлювальної сфери. У області працевлаштований кожен 5 переселенець з тих, хто шукав роботу через центри зайнятості. Загалом влаштований кожен четверний безробітний.

Що відомо

  • На Львівщині взимку очікують приїзду до 100 тисяч вимушених переселенців. Для них вже почали облаштовувати житло.
  • Як повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк, станом на середину липня, на Львівщині зареєструвалися як ВПО понад 275 тисяч українців. Здебільшого це жінки та діти.
  • На Львівщині понад 70% доступних вакансій є робітничими.


Джерело: Суспільне мовлення України