Україна і світ

Корвет Гетьман Іван Мазепа має стати в стрій вже цього року: Плетенчук розповів, на що здатен корабель

Фото: Офіс президента

Майбутній флагман Військово-морських сил ЗСУ корвет Гетьман Іван Мазепа зможе виконувати низку завдань, зокрема, охорону вод, боротьбу з надводними кораблями та розвідку.

Про це в інтерв’ю Суспільному Крим розповів речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Корвет Гетьман Іван Мазепа

Плетенчук каже, що Туреччина, яка добудовує перший корвет під назвою Іван Мазепа, має віддати проєкт судна вже цього року.

Зараз дивляться

– Це бойова одиниця, яка може виконувати різноманітні завдання — це охорона водного району, прибережних вод, боротьба з надводними кораблями, розвідка, прикриття ППО, – розповів речник ВМС ЗСУ.

За його словами, корвет був модернізований під час безпосереднього будівництва, оскільки російсько-українська війна продемонструвала, як змінились реалії бойових дій сьогодення.

– Тому було внесено деякі конструктивні зміни в цей корвет. Зараз екіпаж проходить навчання, цей процес дуже тривалий, – додав речник ВМС.

Випробування корвета Гетьман Іван Мазепа

Раніше у ВМС ЗСУ оприлюднили відео, на якому багатоцільовий корабель класу корвет Гетьман Іван Мазепа ВМС ЗС України проходить ходові (державні) випробування в морі.

Вперше на воду корвет Гетьман Іван Мазепа був спущений у жовтні 2022 року, у Туреччині.

Примітно, що у Туреччині також будують й інший корабель для ВМС ЗСУ, а саме – корвет класу Ada, який з березня поточного року матиме назву Гетьман Іван Виговський.


Джерело: Суспільне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-07 16:51:07