Україна і світ

Компот зі сливи на зиму: рецепт приготування

Ділимося простим рецептом смачного напою. Готувати будемо компот зі сливи на зиму.

Коли хочеться пригостити сім’ю чи гостей чимось смачним, просто відкрийте баночку цього ароматного напою. Впевнені, вони будуть у захваті!

Компот зі сливи на зиму: рецепт

Якщо хочете трішки урізноманітнити смак класичного напою, можна додати кілька цікавих інгредієнтів. Наприклад, кілька гілочок м’яти, декілька дрібок кориці чи скибочки імбиру.

Інгредієнти на компот зі слив на зиму в 3-літрових банках:

  • сливи (кисло-солодкі, не дуже м’які) – 500 г
  • цукор – 250 г
  • вода – 2 л 600 мл (приблизно)

Компот зі сливи рецепт на зиму покроково:

  1. Сливи промиваємо холодною водою та даємо їй повністю стекти. Досвідчені господині стверджують, що компот смачніший, якщо кожну сливу протерти від білого нальоту. Можна зробити компот з цілих слив чи розділити їх навпіл і вийняти кісточку.
  2. Воду вливаємо у каструлю і доводимо до кипіння.
  3. Викладаємо сливи у стерилізовану банку й вливаємо окріп. Накриваємо банку кришкою і залишаємо не більше ніж на 18-25 хвилин.
  4. Воду з банки зливаємо у каструлю. Всипаємо цукор, доводимо до кипіння і варимо сироп близько 2-3 хвилин. Не зменшуйте кількість цукру для цього виду компоту. Якщо беремо кислі сливи і кладемо мало цукру, банки можуть зірватися.
  5. Гарячий сироп вливаємо у банку зі сливами, накриваємо кришками й одразу закатуємо.
  6. Банки варто перевернути, укутати і дати їм охолонути. Це допоможе сливовому компоту краще зберігатися протягом року чи й більше.

Зберігати компот зі сливи в прохолодному темному місці, наприклад у льосі чи коморі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-11 15:18:07