Суспільне мовлення

Командиру львівського “Беркуту” ДБР повідомили про підозру в участі у вбивствах активістів Майдану

Слідчі ДБР повідомили про підозру колишньому командиру батальйону міліції особливого призначення “Беркут” ГУМВС України за участь в умисних вбивствах активістів Майдану. Зокрема, внаслідок дій командира львівського “Беркуту” загинуло 3 людей та близько 200 отримали травми. Про це повідомили на сайті Державного бюро розслідувань.

За версією слідства, під керівництвом колишнього командира львівського “Беркуту” його підрозділ разом з іншими 18 лютого 2014 року застосували фізичну силу та спецзасоби: світло-шумові гранати виробництва РФ, помпові рушниці, що були споряджені патронами зі свинцевою картеччю, проти мітингувальників на вулиці Інститутській у Києві та прилеглих до неї вулицях, в результаті чого загинуло 3 людей та близько 200 отримали травми у тому числі й вогнепальні, різного ступеня тяжкості.

Чоловіка підозрюють у перевищенні службових повноважень, вчиненні терористичного акту, організації спричинення тяжких тілесних ушкоджень, а також вчиненні умисних вбивств та закінчених замахів на вбивство двох і більше учасників акцій протесту.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Справа розстрілів на Інститутській: суд почав слухати виступи потерпілих і родичів


Джерело: Суспільне мовлення України