Суспільне мовлення

Команда німецьких парамедиків допомагає евакуйовувати поранених українців

Команда парамедиків з Німеччини вже декілька місяців співпрацює з українськими лікарнями. Медичні волонтери допомагають евакуйовувати поранених пацієнтів з прифронтових територій та доставляти їх на лікування за кордон. Як працює медична місія у Львові, дізнавалося Суспільне.

Джонатан Вінке – парамедик з міста Гамбург. Від початку повномасштабного вторгнення він разом з колегами приїжджає до України, аби допомагати пораненим пацієнтам.

“Ми транспортуємо важкопоранених людей з різних куточків України. Адже це може трапитися всюди. Однак ми їх перевозимо на великі відстані: зі східних регіонів у західні, зокрема у Львів. А також ми перетинаємо з ними кордон – до евакуаційного літака в Польщі, що доставляє їх до різних європейських країн на подальше лікування”, — каже парамедик.

Джонатан співпрацює з різними медзакладами. У Львові це, зокрема, дитяча лікарня святого Миколая та обласний Центр екстреної медичної допомоги.

“На цій машині ми транспортували вже понад 200 пацієнтів, в тому числі й дітей, солдатів та цивільних дорослих людей. Найбільш “важкими” пацієнтами були люди з опіками. Кілька місяців тому ми транспортували кількамісячне немовля з повністю обгорілим тілом. Ми везли його за кордон”, — каже Джонатан Вінке.

“Швидка”, якою транспортують поранених, всередині. Суспільне Львів

Чоловік працює з командою парамедиків. Вони привезли з собою з Німеччини декілька машин швидкої допомоги, оснащених усім необхідним.

“Є спеціальний вентилятор легень. Він незамінний для пацієнтів, які потребують інтенсивної терапії. Це і діти, і дорослі”, — каже парамедик Максім Дорманн.

Джонатан Вінке каже, немає часу на страх, адже є дуже багато роботи.

“Я ніколи не був в Україні до війни. Після того, як я побачив Україну, я навіть засмутився, що не бував тут раніше”, — додає парамедик.

Читайте також

Відбулась 85 медична евакуація на Львівщину: що відомо

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До Австрії евакуювали 6-річну Алісу, яка отримала опіки внаслідок авіакатастрофи у Броварах


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин