Суспільне мовлення

Книгу віршів вбитого під час окупації Ізюмщини Володимира Вакуленка перевидали у Львові

“Татусеву книгу” Володимира Вакуленка перевидало “Видавництво Старого Лева”.

Увесь прибуток від цього видання буде передано родині Володимира Вакуленка, його батькам та сину Віталіку, повідомили видавці.

“Ми хочемо у такий спосіб підтримати родину Вакуленків і перш за все Віталіка, в якого не залишилося тата, який любив його понад усе, але залишаться татові вірші, присвячені йому”, — сказала співзасновниця видавництва Мар’яна Савка.

Вартість примірника “Татусевої книги” — 280 гривень.

Про те, що “Татусеву книгу” перевидадуть, стало відомо у листопаді 2022 року.

Що відомо

  • Володимир Вакуленко — український дитячий письменник. Жив на Ізюмщині, яку російська армія окупувала у березні 2022 року.
  • Під час окупації Володимир Вакуленко вів щоденник, який сховав перед викраденням окупантами. У Літмузеї планують розшифровувати рукопис.
  • Доля письменника після викрадення російськими військовими була невідомою до кінця листопада. 28 листопада журналісти редакції розслідувань Суспільного отримали фотодокази й результати ДНК-експертизи, які свідчать, що Володимира Вакуленка вбили під час окупації.
  • Російські окупанти розстріляли письменника з пістолета Макарова, слідчі вилучили з тіла загиблого дві кулі, повідомили у поліції.

Дивіться також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин