Суспільне мовлення

Кістковий імплант для фаланги взяли із ребра пацієнта: львівські хірурги наново сформували чоловікові палець руки

У Львові хірурги сформували наново палець пацієнту з остеохондромою — доброякісною пухлиною. Для імпланта фаланги лікарі взяли фрагмент власного ребра пацієнта. Про це повідомили у Першому ТМО Львова.

24-річний Назар звернувся до лікарів зі скаргами на біль у безіменному пальці руки. Він травмував її 4 роки тому під час футбольної гри. Чоловік тривалий час відчував поколювання у пальці, але по медичну допомогу не звертався.

“Тривалий час займався самолікуванням. Застосовував зігріваючі мазі та стягуючі бинти. Останні декілька місяців від постійного нестерпного болю уже нічого не рятувало. Лише тоді Назар звернувся вже до лікарів”, — йдеться у повідомленні.

Пацієнт Назар. Фото: Перше ТМО Львова

Лікарі діагностували в чоловіка остеохондрому та вирішили оперувати. Спочатку хірурги видалили новоутвір, а біоматеріал відправили на гістологічне дослідження. Потім — здійснили реконструктивну пластику.

“Великий об’єм ураження кістки ставив під загрозу збереження самого пальця. І щоб заповнити дефект кісткової порожнини, яка виникла після усунення пухлини, лікарі взяли частину ребра самого пацієнта та сформували з неї імплант”, — кажуть у Першому ТМО Львова.

Кістковий імплант для фаланги взяли із ребра пацієнта: львівські хірурги наново сформували палець руки чоловікові

Фото: Перше ТМО Львова

Операція минула успішно. Щоб кістка зафіксувалась у правильному положенні — її закріпили спеціальною металоконструкцією. Нині Назар приходить до лікарні на перев’язки. Гіпс чоловікові знімуть через чотири тижні. Далі — приблизно пів року реабілітації.

Читайте також

Збільшена у понад 17 разів жовчна протока : у Львові прооперували 63-річну жінку з рідкісною патологією

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові трансплантували нирку 5-річному хлопчику


Джерело: Суспільне мовлення України