Суспільне мовлення

Керівництво Львівської податкової відсторонили від роботи: що відомо

Керівництво Головного управління ДПС у Львівській області відсторонили від роботи. Це рішення ухвалили за наслідками моніторингу відшкодування ПДВ у 2022 році. Про це повідомив на Facebook-сторінці голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

За словами начальниці управління інформаційної взаємодії Олени Глеби, згідно з наказом призупинили повноваження керівника ГУ ДПС у Львівській області Андрія Щербака, а двох його заступників відсторонили.

Данило Гетманцев каже, це вже шосте подібне рішення від початку року.

“Вітаю рішення керівництва ДПС про відсторонення керівництва Львівської податкової у повному складі за наслідками моніторингу відшкодування ПДВ у 2022 році. Рішення прийнято у зв’язку з відшкодуванням сумнівного ПДВ без належної всебічної попередньої перевірки. Розпочато розслідування, за яким при підтвердженні хоча б недбалості прослідує щонайменше звільнення. Всіх причетних”, — каже нардеп.

Очільник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що перевірки та відповідні рішення ухвалили у другій половині грудня.Та розкритикував запізнілу реакцію в. о. голови ДПС України Тетяни Кірієнко на звернення облдержадміністрації.

“Майже через пів року з того часу, як Львівська ОВА вийшла у публічний простір з підозрою керівництва Львівської ДПС у непрозорому відшкодуванні ПДВ. Аж через пів року після того, як підприємці на кожному куті неофіційно розповідали про схеми у стінах Львівської ДПС. Через пів року після великої кількості публікацій у ЗМІ про перерахування коштів фіктивним компаніям. Чому так довго?” — каже Максим Козицький.

Очільник ОВА додав, що сподівається на те, що працівників не тільки відсторонять і звільнять, але й покарають відповідно до закону.

З лютого 2022 року і донині обов’язки керівника ГУ ДПС у Львівській області виконував Андрій Щербак. Відтепер ГУ ДПС у Львівській області очолюватиме Андрій Флис.

Читайте також

ДПС надаватиме довідки про доходи онлайн

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Звільнили посадових осіб ДПС, які відповідали за напрям діяльності затриманого на хабарі податківця Житомирщини


Джерело: Суспільне мовлення України