Суспільне мовлення

Керівництво Львівської податкової усунули від роботи через факти корупції підлеглих

Державна податкова служба України оновить керівництво Львівської ДПС через факти корупції у структурі. Про це сьогодні, 5 травня, заявив голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. Ситуацію Суспільному прокоментували в управлінні інформаційної взаємодії Львівської ДПС.

За словами нардепа, Андрій Флис більше не виконуватиме обов’язків керівника Львівської ДПС. Одного заступника керівника звільнили. Натомість двох інших відсторонили, а матеріали передали до правоохоронних органів.

“Вітаю рішення керівництва ДПС України про повне перезавантаження Львівської ДПС. Звертаюся до офіцерів податкової служби. Закриття очей на зловживання підлеглих не менш шкідливе, ніж участь у корупції. І в першому, і в другому випадку — ви не відповідаєте займаній посаді. Від тих, хто з команди ДПС це не зрозумів, команда ДПС очищується”, — каже Данило Гетманцев.

Начальниця управління інформаційної взаємодії Олена Глеба каже, наразі наказів про відсторонення чи звільнення керівника та заступників до Львівської ДПС не надходило. Про кадрові зміни, якщо такі відбудуться, повідомлять на офіційних сторінках.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На сайті Львівської ДПС вказано, що заступниками Андрія Флиса є Василь Кресяк, Руслан Ганюк, Тарас Іванишин та Тарас Завада. Про кого з них йдеться у дописі, Данило Гетманцев не уточнює.

Що відомо про ситуацію у Львівській податковій

  • У грудні 2022 року керівництво Головного управління ДПС у Львівській області відсторонили від роботи. Це рішення ухвалили за наслідками моніторингу відшкодування ПДВ у 2022 році
  • Згідно з наказом призупинили повноваження керівника ГУ ДПС у Львівській області Андрія Щербака, а двох його заступників відсторонили.
  • Очільник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що перевірки та відповідні рішення ухвалили у другій половині грудня. Та розкритикував запізнілу реакцію в. о. голови ДПС України Тетяни Кірієнко на звернення облдержадміністрації.
  • На зміну Андрію Щербаку ГУ ДПС у Львівській області очолив Андрій Флис.


Джерело: Суспільне мовлення України