Суспільне мовлення

Картина заввишки три метри: у Львові презентують мистецьку роботу про Андрея Шептицького

Український живописець Володимир Слєпченко намалював картину для Музею Шептицького у Львові. Картина заввишки майже три метри. Над нею чоловік працював пів року. Починав з ескізів: допоки не створив фінальну версію.

Ідея намалювати картину Шептицького виникла у Володимира Слєпченка, коли він переїхав з Києва до Львова. Автор називає роботу “Картиною у просторі і часі”.

“Ця картина присвячена Шептицькому і його послідовникам, і його сучасникам. На передньому плані намальовані його послідовники, його теологічного, духовного вчення, тому поруч з ним мученики. За ним вже йде інша група людей – це представники мистецтва, науки, військові. Наприклад, українські січові стрільці”, – розповідає митець.

У Львові презентують мистецьку роботу про Андрея Шептицького. Суспільне Львів

Митець малює в мистецькій манері “артлайн” – це картини намальовані лініями.

“Я зрозумів, що потрібно якусь передачу руху, рух це дуже важливо для художника, і я почав шукати в лініях. Я подивився на вишивку, на ткацтво, на рух автомобіля і все це мене наштовхувало на ідею створення творів переривистими лініями”, – розповідає Володимир Слєпченко.

Художник вирішив подарувати свій витвір львівському музею Шептицького. Картину та ескізи митець презентує у музеї Шептицького 14 листопада.

Читайте також

У Львові дизайнерка з Харкова переробляє використані гільзи на мистецькі речі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На Львівщину переїхало підприємство, яке шиє одяг для ЗСУ


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин