Суспільне мовлення

Канікули у школах на Львівщині триватимуть чотири тижні

У деяких школах Львівщини вже розпочались канікули, у 40% шкіл діти підуть на відпочинок з 26 грудня і частина з 31 грудня. Канікули триватимуть чотири тижні. Такі тривалі канікули через воєнний стан, запровадили на Львівщині вперше.

Третьокласниця Настя навчається у Сокільницькому ліцеї вже має плани на зимові канікули.

Третьокласниця Настя. Суспільне Львів

“Буду розмальовувати картини, в телефоні сидіти, гуляти і їсти”, — школярка Анастасія Овчаренко.

У ліцеї діє змішана форма навчання. Старшокласники тиждень навчаються очно і тиждень дистанційно. У навчальному закладі канікули розпочнуться з 26 грудня і триватимуть до 23 січня.

Ліцей опалюють газом, система подачі тепла також залежить і від наявності електроенергії. Під час тривалих канікул планують вагомо зекономити, адже у кожній кімнаті працюватиме по одній батареї.

“Це буде залежати від температури повітря. Якщо дуже велика сирість, тепла йде набагато більше, а гарний морозець, отакий як був 9 градусів морозу, то тепло йде дуже економно. У нас є спеціалісти, які проводять щодня аудит. Визначають скільки газу витрачається, скільки електрики, скільки води, тому буде дуже добре видно скільки ми зекономили”, — каже директор Сокільницького ліцею імені Івана Франка Зіновій Мелень.

Канікули у школах на Львівщині триватимуть чотири тижні

Канікули у школах на Львівщині триватимуть чотири тижні. Суспільне Львів

З початку року з обласний департамент освіти рекомендував школам не йти на осінні канікули, натомість продовжити зимові. Таким чином канікули триватимуть 30 днів. Так вдасться зекономити газ, воду та електропостачання. Таке рішення ухвалили на початку навчального року, враховуючи воєнні обставити та безпеку дітей.

“З 17 грудня 10% шкіл пішли на канікули, з цього тижня йде 40% шкіл, а з 31 грудня — 50% шкіл йдуть на канікули. Як правило, канікули будуть тривати близько 4 тижнів. Це було зроблено з огляду на безпекову ситуацію, тому що ми не знали, як будуть розвиватися події щодо температурного режиму”, — каже директор обласного департаменту освіти Олег Паска.

Такі тривалі канікули через воєнний стан, запровадили на Львівщині вперше.

Читайте також

“Миколай у пікселі”: бійці 103 бригади ТрО подарували понад 300 подарунків дітям на сході

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У львівському центрі “Я — Маріуполь” провели майстер-клас для дітей-переселенців


Джерело: Суспільне мовлення України