Суспільне мовлення

Іспанія виділить півтора мільйона євро для створення культурного хабу у Львові

Іспанія виділить півтора мільйона євро для створення культурного хабу ЮНЕСКО у Львові. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

“З Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Іспанія в Україні Рікардо Лопес-Аранда Хагу та радником з питань культури Посольства Королівства Іспанія Хав’єром Фуентес Лєха обговорили питання щодо шляхів співпраці між Україною та Іспанією у сферах культури, культурної спадщини та медіа”, — повідомив Олександр Ткаченко.

На зустрічі, за словами міністра, обговорювали конкретні проєкти у сфері фотографії, кіно, музики та театру як в Іспанії, так і в Україні. А також співпрацю між митцями та інституціями обох країн.

На створення хабу у вересні 2022 року Організація об’єднаних націй з питань освіти, науки та культури виділила півтора мільйона доларів. Про це повідомили у пресслужбі ЮНЕСКО.

Культурний центр ЮНЕСКО у Львові може стати майданчиком для зустрічей діячів творчих професій та обміну досвідом, проведення освітніх програм й різноманітних заходів.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові створять культурний центр ЮНЕСКО


Джерело: Суспільне мовлення України