Суспільне мовлення

Інститут помічника ветерана започатковано у чотирьох областях України — Лапутіна

Міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна заявила, що Інститут помічника ветерана наразі започатковано у чотирьох регіонах України. Йдеться про Львівську, Миколаївську, Дніпропетровську та Вінницьку області.

Про це Юлія Лапутіна сказала в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

“Зараз проект започатковано у чотирьох областях — Львівська, Миколаївська, Дніпропетровська, Вінницька. Стартував процес набору кандидатів (помічників ветерана — ред.). Ми зробили електронний застосунок. Люди подають заявку. Перша група вже проходить навчання в одному з провідних вишів в цих областях. І восени — це буде 400 людей у пілотному проекті, які завершать тритижневе навчання і підуть в громади працювати з тими, хто демобілізується. А це, в першу чергу, ветерани, які отримали поранення. Дуже важливо цих людей супроводжувати”, — сказала урядовиця.

За словами Лапутіної, людину, яка повернулася з війни, мають зустріти.

“Людина повертається з фронту додому, а може статися така ситуація, що житло зруйноване, родина за кордоном, а підприємство, на якому вона працювала — закрилося. І хтось має зустріти людину. Це може бути такий побратим, який раніше повернувся, пройшов весь шлях ветерана у громаді. Такі люди мають бути навчені й працевлаштовані до Інституту помічника ветерана у громаді”, — пояснила Юлія Лапутіна.

Вона додала, що Мінветеранів також анонсувало створення в обласних центрах діалогових платформ для комунікації ветеранської політики.

“Щоб в кожній громаді розуміли, що це таке, як опікуватись ветеранами. І ми вже в березні будемо проводити такий перший регіональний захід”, — сказала Лапутіна.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За прогнозами Міністерства у справах ветеранів, після війни в Україні налічуватиметься близько 3 млн ветеранів.


Джерело: Суспільне мовлення України