Україна і світ

Грузинська опозиція відмовилася визнати результати виборів і планує протести

Фото: Depositphotos

На виборах до парламенту в Грузії, що відбулися 26 жовтня, правляча політична партія Грузинська мрія знову нібито отримала найбільше голосів виборців.

У зв’язку з цим одразу три опозиційні партії оголосили про підтасовування результатів голосування та готові закликати свій електорат вийти на вулиці.

Вибори в Грузії 2024 – реакція опозиції

Першими своє обурення озвучила коаліція За зміни на чолі з лідером Нікою Гварамією.

Як передає видання Сова, опозиційна сила виступила із заявою, що результати парламентських виборів 26 жовтня були “вкрадені”.

— Ми не визнаємо результатів цих виборів, вибори вкрадено, влада в Грузії узурпована. Це конституційний переворот, автором конституційного перевороту є Грузинська мрія.

І Грузинська мрія понесе за це відповідальність у порядку, передбаченому законодавством Грузії. Але доти Грузинській мрії доведеться визнати перемогу опозиції, – наголосив Гварамія.

Його майже одразу підтримали члени коаліції Єдність-Нацрух. Їхній лідер Тіна Бокучава позначила, що не готова миритися з тим, у грузинського народу крадуть європейське майбутнє.

– Ми бачимо, що ЦВК виконала брудний наказ Іванішвілі та оголосила результати, які показують, що олігарх Іванішвілі викрав перемогу у грузинського народу і, таким чином, вкрав європейське майбутнє, – наголосила вона.

Політичне об’єднання Сильна Грузія також виступило з різкою критикою та невизнанням підтасованих результатів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Результати не відбивають волю грузинського народу. Ми боремося за кожен голос, використовуємо всі законні засоби для захисту демократичного та європейського вибору грузинського народу. Ми не збираємося віддавати цей вибір нікому, – заявила лідер формування Ана Долідзе.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-27 01:15:53