Україна і світ

1000 гривень кожному українцю: як нараховуватимуть і де візьмуть кошти

Фото: Pixabay

З 1 грудня 2024 року Кабмін має запустити програму з надання фінансової допомоги кожному громадянину України у розмірі одноразової виплати 1000 грн.

Це розпорядження уряду доручив президент Володимир Зеленський напередодні.

Одразу після цієї заяви глави держави в українському суспільстві назріло питання: звідки в держбюджеті знайдуться такі кошти, якій категорії громадян ці кошти будуть нараховані та на що їх можна витратити.

Перший заступник міністра економіки Олексій Соболєв в ефірі національного телемарафону докладно відповів на кожен.

1000 грн від Зеленського: звідки візьмуть гроші

Кошти на програму – не нові гроші в держбюджеті, вони будуть перенаправлені з інших соцпрограм, які цього року не встигли освоїти.

Соболєв зазначив, що цими коштами не можна профінансувати армійські потреби, які сьогодні стоять в Україні найбільш гостро.

— Річ у тому, що їх виділено нашими донорами до бюджету, і там є умова, що їх не можна пускати на військові витрати, — зауважив чиновник.

Кому та як нараховуватимуть 1000 грн

Нова фінансова програма, за словами Соболєва, буде доступна абсолютно всім українським громадянам, незалежно від віку чи соціального статусу.

Гроші надходитимуть на карту Національного Кешбеку – віртуальну карту, яку можна відкрити через програму Дія.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Важливо, що це будуть “марковані” кошти, тобто витратити їх можна буде виключно на конкретний сегмент товарів. За бажання ці кошти можна задонатити на ЗСУ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-26 23:48:32