Суспільне мовлення

Готель “Власта” у Львові продали на аукціоні за 115 мільйонів гривень

Львівський готель “Власта”, який належав Міністерству оборони, продали на аукціоні. Будівлю за 115 мільйонів гривень придбала компанія, яка зареєстрована у Києві. Про те, хто став новим власником, дізнавалося Суспільне.

Готель “Власта” розташований неподалік центру Львова в історичній місцевості Клепарів. Його звели у 70-х роках минулого століття. Тоді він мав назву “Росія”. Зараз двозірковий готель охоплює 9 поверхів та має 150 номерів. Будівлю передали Фонду держмайна та виставили на аукціон.

“23 учасники при стартовій ціні 6 млн 993 тисячі. Ну, майже 7 мільйонів. Об’єкт проданий за 115 мільйонів гривень. Плюс на кінцеву ціну продажу буде нараховано 20% ПДВ”, — каже керівниця відділу малої приватизації регіонального відділення Фонду держмайна Оксана Дідик.

Готель придбали за 115 мільйонів гривень. Суспільне Львів

За декілька днів до аукціону керівник Першого медоб’єднання Львова закликав інших учасників торгів відмовитися від участі. Він пояснив, що будівля готелю необхідна для потреб медицини.

“До нас вже телефонують тисячі пацієнтів, які просять про допомогу в реабілітації та протезуванні. Ми можемо їм допомогти. Але в нас є велика проблема: їм немає де жити. Розмістити в лікарні ми їх не можемо, тому що лікарня має велику кількість критичних пацієнтів, яким потрібно рятувати життя. А реабілітація цих людей може тривати місяцями”, — зазначав Олег Самчук.

У неділю, 22 січня, міські депутати зібралися на сесії та дозволили Першому ТМО взяти участь в аукціоні з приватизації готелю. Попри це торги виграла компанія “Магнус Трейдінг Україна”. За даними сайту “YouControl”, вона зареєстрована в Києві. Компанія є посередником у торгівлі сільськогосподарською сировиною, живими тваринами та напівфабрикатами. Кореспонденти Суспільного намагалися зв’язатися з представниками “Магнус Трейдінг”. Наразі відповіді не отримали.

Читайте також

Перше медичне об’єднання Львова візьме участь в аукціоні з викупу приміщення готелю “Власта”

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У 2022 році хірурги Першого медоб’єднання Львова провели 97 трансплантацій органів


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин