Суспільне мовлення

Госпіталізували 11 мешканців: що відомо про епідрозслідування у модульному містечку у Львові

Станом на ранок, 6 березня, 37 мешканців модульного містечка на Сихові звернулися за медичною допомогою. Госпіталізували 11 мешканців, з них 9 дітей. Про це повідомила керівниця управління охорони здоров’я Львівської міської ради Марта Матюшко.

За словами Марти Матюшко, із модульного містечка госпіталізували 11 людей, двоє інших пацієнтів також переселенці.

“Госпіталізовані 13 людей, але з них ті, що проживають у модульному містечку — це 11 людей. Ще двоє — також переселенці, водночас вони не живуть у модульному містечку. Хворих людей, які проживали у модульному містечку, є 37. З них 21 дитина віком від 5 до 17 років”, — каже Марта Матюшко.

Як розповів Суспільному директор обласної інфекційної лікарні Сергій Федоренко, у шістьох хворих досі є підвищена температура. У інших хворих стан покращується.

Наразі у хворих діагностували гостру кишкову інфекцію, каже керівниця управління охорони здоров’я Львівської міської ради Марта Матюшко.

“Вчора зранку (5 березня, — ред.) надійшла інформація про те, що вночі до інфекційної лікарні було госпіталізовано 5 мешканців модульного містечка на Сихові, пізніше ця інформація оновилася, що ще семеро ВПО також звернулися за допомогою: були різними способами доставлені до інфекційної лікарні. Ми скерували до модульного містечка працівників 4 міської поліклініки, щоб вони з’ясували загальний стан мешканців. Впродовж дня ще частина людей звернулися за допомогою”, — розповідає Марта Матюшко.

Директор Центру соціальної підтримки Володимир Головатий, у підпорядкуванні якого є містечко, розповів, що мешканців модульного містечка харчують одноразово. Обідом їх забезпечує міська рада та згромадження отців-селезіян. Сніданок та вечерю мешканці готують собі самостійно.

За словами Володимира Головатого, на обід у суботу люди їли томатний суп, макарони з сиром та сосиски.

“Всі страви були приготовані зі свіжих продуктів, лише суп — з консервованих томатів. Ми передивилися всі дати, всі продукти були придатні. Харчування забезпечується в обід з 13 до 15 години. Багато хто з мешканців працюють і харчується ззовні, і також всередині. Мені відомо про випадок мешканця, який був на роботі в п’ятницю, в суботу повернувся, але вчора він теж мав симптоми отруєння, хоча він не обідав, обідала його родина”, — каже Володимир Головатий.

У містечку провели дезінфекцію силами мешканців, згодом дезінфекцію провели відповідні служби. Зараз мешканці намагаються менше контактувати одні з одними.

У модульному містечку відібрали зразки для лабораторних досліджень. За словами керівниці міського управління охорони здоров’я Марти Матюшко, очікують отримати результати досліджень у вівторок (7 березня) і п’ятницю (10 березня).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Що відомо

  • Із модульного містечка, що на Сихові, 5 березня до інфекційної лікарні госпіталізували 11 людей. Попередня причина нездужання — одна з форм кишкової інфекції. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.
  • За словами керівниці міського управління охорони здоров’я Марти Матюшко, стан госпіталізованих — стабільний, харчове чи інше отруєння наразі непідтверджене.
  • Загалом у зимовому модульному містечку проживає майже 750 людей.


Джерело: Суспільне мовлення України