Суспільне мовлення

Головним режисером театру імені Заньковецької у Львові став Давид Петросян

Про повідомили на Facebook-сторінці театру імені Марії Заньковецької.

Конкурс на посаду головного режисера театру відбувся в п’ятницю, 20 жовтня. Офіційно про його результати сповістили сьогодні, 23 жовтня.

“Давид Петросян — головний режисер Національного театру імені Марії Заньковецької! Вітаємо Давида у команді та бажаємо гучних прем’єр, які стануть знаковими для українського театру!” — йдеться у повідомленні.

Давид Петросян – український режисер, сценограф та автор музичного оформлення. Чоловік народився у Вірменії. Наприкінці 90-х років з родиною переїхав у Славутич. Режисер здобув освіту в Київському національному університеті театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого. Крім того навчався на акторському факультеті в майстерні Олега Шаварського.

У 2016 році Давид Петросян заснував театр “Practicum”. Також працював режисером-постановником театру на Подолі у Києві. А з 2017 року був режисером Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

У Львові чоловік дебютував з виставою “Земля” за повістю Ольги Кобилянської.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

В червні цього року також призначили в. о. генерального директора та художнього керівника театру імені Марії Заньковецької. Ним став режисер Максим Голенко.


Джерело: Суспільне мовлення України