Україна і світ

Головні новини за ніч 15 травня: добірка актуальних подій

Детальніше про головні події ночі читайте в добірці від Фактів ICTV.

Вибух у Криму вночі

У Севастополі після 02:00 ночі було чути потужні вибухи. Місцеві жителі жалілися, що не було сигналу повітряної тривоги.

Вибухи чули в районі аеродрому Бельбек. Попередньо, є приліт, також працювала російська ППО. Чули вибухи, схожі на детонацію снарядів. Місцеві бачили заграву.

Зараз дивляться

Вибухи було чути в Євпаторії та в Бахчисарайському районі.

На супутникових знімках фіксується три осередки пожеж на аеродромі Бельбек у районі злітної смуги та місць стоянок літаків.

Загроза наступу в Сумській області

Голова Сумської ОВА Володимир Артюх запевнив, що ситуація в області контрольована. За його словами, завершується будівництво фортифікаційних споруд. Тривають роботи на третьому рубежі оборони.

Так Володимир Артюх відреагував на слова керівника ГУР Міноборони України Кирила Буданова про загрозу наступу російських окупантів на Сумщині.

ЗСУ на Харківщині відійшли на позиції біля Лук’янців та Вовчанська

У Генеральному штабі ЗСУ заявили, що українські війська перемістились на більш вигідні позиції в районі Вовчанська та Лук’янців Харківської області. Ситуація з боями в цих районах залишається досить важкою.

Російський ворог концентрував свої зусилля у Харківській області, а також на Краматорському та Покровському напрямках.

Вибухи в Ростовській області

Сьогодні вранці внаслідок дронів-камікадзе вдарили по паливній базі в Пролетарському районі Ростовській області – пролунало два вибухи. Губернатор Ростовської області Василь Голубєв запевняє, що пожежі на НПЗ не сталося, постраждалих немає.

Франція передасть Україні ракети для ЗРК SAMP/T

Міністр Збройних сил Франції Себастьян Лекорню заявив, що Україні надішлють нову партію ракет класу земля-повітря Aster 30 для раніше переданих наземних комплексів ППО SAMP/T.

Війна в Україні

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-15 07:08:55

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин