Україна і світ

Росія сигналізує, що може вдатись до провокацій в Балтійському регіоні – Зеленський

Фото: Офіс президента

Російський диктатор Володимир Путін демонструє, що готовий до агресивних провокацій в Балтійському морі.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з учасниками третього саміту Україна – Північна Європа.

Провокації РФ у Балтійському регіоні

– Путін має спроможності поширювати війну. Ситуація для нього далеко не така хороша, як він намагається її описати, але він все ще може поширювати терор проти наших міст та селищ, намагаючись розширити зону бойових дій, і готує більше військових сил поруч з нашими кордонами. Росія також сигналізує, що вона може бути готова вчинити агресивні провокації, зокрема, проти кордонів у Балтійському регіоні, – сказав Зеленський.

Дії РФ в Балтійському регіоні

Нагадаємо, понад тиждень тому Міністерство оборони РФ оприлюднило документ, в якому йшлося про зміну кордонів і територіальних вод у Балтійському морі біля кордонів НАТО,. На це відреагували в Литві та Фінляндії, що змусило офіційну Москву прибрати повідомлення з сайту міністерства без пояснення причин.

Зараз дивляться

Перед цим в мережі з’являлись повідомлення, що з боку Росії фіксується високий рівень глушіння GPS, зокрема на території Польщі та країн Балтії.

Джерело: Офіс президента

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-31 18:28:47