Україна і світ

Дітей зі СДУГ хочуть лікувати клофеліном, у яких випадках застосовуватимуть, побічні ефекти

Американське управління з продовольства і медикаментів (FDA) схвалило розчин клонідину, більш відомого як клофелін, для лікування синдрому дефіциту уваги і гіперактивності (СДУГ) у пацієнтів від 6 років.

Перший препарат у формі розчину

Зазначається, що це перший у США препарат у формі розчину проти цього розладу без стимулюючої дії. Його застосовуватимуть для пацієнтів, які не реагують на стандартні ліки, – замість них або як доповнення до стимуляторів. Про рішення повідомила компанія-розробник препарату Tris Pharma.

Побічні ефекти таблеток

Препарат під торговою назвою Оніда XR (Onyda XR) являє собою розчин клонідину, який слід приймати ввечері перед сном. Як зазначає розробник, Оніда XR чинить тривалу і плавну дію, і її достатньо застосовувати раз на добу.

Зараз дивляться

Безпеку лікування препаратом синдрому дефіциту уваги та гіперактивності у старших за 6 років дітей показали випробування засобу у формі таблеток із пролонгованою дією.

Серед частих побічних дій препарату відзначили сонливість, втому, нічні жахи та безсоння. Водночас серед протипоказань відмічено лише реакції підвищеної чутливості до клонідину у пацієнта в минулому.

Джерело: nauka.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-31 15:45:54