Суспільне мовлення

Голосіївський суд обрав запобіжний захід львівському волонтеру Назарію Островському

Сьогодні, 19 вересня, в Голосіївському районному суді міста Києва відбулося засідання по обранню запобіжного заходу львівському волонтеру Назарію Островському у справі про продаж гуманітарної допомоги.

Про це волонтер повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Як зазначив Назарій Островський, слідчі та прокурори, просили суд невідкладно взяти його під варту з альтернативою внесення застави у розмірі 208 000 грн.

Суддя це клопотання не задовольнила. Натомість обрала волонтеру запобіжний захід на час досудового розслідування у вигляді нічного домашнього арешту з 23:00 до 6:00.

“На жаль, поки що не можу коментувати шиту білими нитками справу через таємницю слідства, але колись, після перемоги буде дуже цікава книжка”, – написав Островський.

Раніше у коментарі Суспільному Назарій Островський відкинув обвинувачення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На захист волонтерів виступили військові.

Що відомо

  • 8 вересня у двох львівських волонтерів Святослава Літинського та Назарія Островського провели обшуки столичні слідчі та правоохоронці.
  • Обшуки відбувалися у справі про продаж гуманітарної допомоги, зокрема авто. Волонтери на той час були за кордоном. Обшук у Святослава Літинського тривав понад дві години. Проводили його правоохоронці та слідчий із Києва.
  • Після його закінчення слідчий від коментарів відмовився і що шукали та вилучили під час обшуку не пояснив. А в поліції Києва оприлюднили інформацію про те, що викрили шахрайську схему за участі львів’ян.
  • Обоє волонтерів заперечують обвинувачення.


Джерело: Суспільне мовлення України