Суспільне мовлення

“Герої серед нас”: у Львові студенти розповідають історії про захисників у соцмережах

Студенти Української академії лідерства у Львові організували акцію “Герої серед нас”. Так хотіли розповісти про випускників академії, які зараз захищають країну або ж про рідних, друзів чи знайомих, які вирішили боронити країну. Пости з історіями про героїв публікують у соціальних мережах.

Орися Масна — випускниця Української академії лідерства. Нині дівчина служить на передовій у складі добровольчого медичного батальйону “Госпітальєри” та рятує захисників на сході України.

Орися Масна із іншими “госпітальєрами”. Фото: Орисі Масної

“Минулих два місяці ми мали по 60 бійців за ротацію. У нас ротації відбуваються по місяцю. На цій ротації все є дуже насичено, через те, що батальйони, до яких ми були прикріплені, починають активно працювати. Відповідно, коли є наступи, штурми, то є і багато втрат”, — каже парамедикиня Орися Масна.

Для того, щоб розповісти про Орисю та про інших захисників, студенти Академії організували акцію “Герої серед нас”. До неї можуть долучитися усі охочі, розповівши історію про свого захисника чи захисницю із #ГероїСередНас.

“Мій герой — це мій рідний старший брат. У нас з ним різниця у 12 років, ми мало часу проводили разом, але кожна зустріч з ним дуже цінна, тепла для мене. Рішення піти на фронт він пояснив тим, що йому є кого захищати”, — каже студентка Української академії лідерства Юля Мордух.

"Герої серед нас": студенти львівського вишу розповідають історії про захисників у соцмережах

Юля Мордух зі своїм братом-захисником. Фото: Юлі Мордух

“Я писав про свого вчителя, можна сказати, що він був моєю рольовою моделлю. Доволі важко знайти більш багатогранну особистість. На початку війни доволі багато людей його засуджували через те, що він пішов на фронт, бо він має сім’ю, малих дітей, але його рішення було однозначним”, — каже студент Павло Хоменко.

"Герої серед нас": студенти львівського вишу розповідають історії про захисників у соцмережах

Вчитель Павла Хоменка. Фото: Павла Хоменка

“Я розповідав про свого рідного брата Захара, він не має військової спеціальності чи військового досвіду, він просто проходив військову кафедру у своєму університеті, а десь в травні цього року долучився до лав ЗСУ та захищає Україну в десантно-штурмових військах”, — розповідає студент Арсен Скляр.

"Герої серед нас": студенти львівського вишу розповідають історії про захисників у соцмережах

Брат Арсена Скляра Захар, військовослужбовець. Фото: Арсена Скляра

Четверо випускників академії загинули, захищаючи свою країну.

“Ідея в тому, щоб розказати більше про армію, як про живий організм, як про таку силу, яка складається зі звичайних людей. Кожен з нас може бути військовослужбовцем, героєм і поки студенти у відносній безпеці, мають можливість навчатися, їх захищають їхні родичі, брати, сестри, батьки”, — каже ментор Української академії лідерства Дмитро Ковальов.

Щоб долучитися до акції, потрібно опублікувати в соцмережах історію про близького захисника або ж захисницю та додати хештег #ГероїСередНас.

Читайте також

В Україні стартував проєкт з відновлення вантажівок для армії: долучились львів’яни

Понад мільйон на потреби ЗСУ зібрав 8-річний волонтер із Львівщини Юрій Напора

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Музеї Франка на Львівщині виростили понад тонну картоплі для ЗСУ


Джерело: Суспільне мовлення України