Суспільне мовлення

Гаряча вода, тепло та світло: яка ситуація у Львові після ракетних обстрілів

Внаслідок масованого ракетного удару 23 листопада у Львові одночасно постачають електроенергію до 30% споживачів. Мешканцям подають тепло, холодну та гарячу воду. Про ситуацію в місті під час брифінгу розповіла заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

За словами Ірини Маруняк, світло подають до 30% споживачів. Насамперед електроенергією забезпечують об’єкти критичної інфраструктури, які важливі для життєдіяльності міста. ТЕЦ-1 та ТЕЦ-2 працюють та подають тепло і гарячу воду мешканцям. Холодну воду мають 100% будинків.

У Львові курсує 20% електротранспорту. Також працює лише 20% світлофорів. На ключових перехрестях є регулювальники.

В місті працюють 18 пунктів обігріву. Там люди можуть прийти попити чаю, зігрітися та зарядити мобільні телефони.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Ми запустили першу чергу пунктів обігріву. Друга черга буде тоді, коли електропостачання не буде більше 24 годин. І ми будемо відкривати додатково 192 пункти обігріву. Вони повністю готові, обладнані дизель-генераторами. Крім того, у нас є 733 укриття, де є буржуйки. Це є великі підвали, де люди можуть зігрітися і є все необхідне для мешканців”, — каже Ірина Маруняк.

Що відомо

  • Під час повітряної тривоги 23 листопада Росія вдарила двома ракетами по електропідстанції у Львівській області. Внаслідок цього три райони на Львівщині були повністю знеструмлені.
  • На Львівщині розгорнули 45 пунктів незламності. У них є вода, тепло, гарячі напої, мобільний зв’язок та інтернет.
  • Станом на ранок 24 листопада через аварійні відключення 50% споживачів у Львові не мають електропостачання. Через це точково призупинено подачу тепла та гарячого водопостачання.
  • Унаслідок падіння потужності в системі електроенергію одночасно можуть подавати чверті від населення області — від 25 до 30%.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин