Україна і світ

Фріланд про активи РФ: Україна почне отримувати гроші в найближчі місяці

Фото: Pixabay

Глава Мінфіну Канади Христя Фріланд висловила упевненість у тому, що глобальний план з фінансування військових зусиль України за рахунок російських активів скоро почне реалізовуватися.

Передання $50 млрд від заморожених активів РФ: терміни

– Я дуже впевнена, що Україна почне отримувати гроші в найближчі місяці. Наразі ми говоримо про технічні моменти, – заявила вона в інтерв’ю Politico.

Йдеться про російські активи на $280 млрд, які заморозили країни світу після повномасштабного вторгнення РФ у лютому 2022 року. І саме Фріланд зіграла ключову роль у переконанні союзників піти на цей крок.

Влітку країни G7, включно з Канадою, США і Японією, нарешті узгодили план з використання прибутку від заморожених активів РФ для надання Україні кредиту на $50 млрд для підтримки військових дій. Фріланд також активно просувала цю ідею, використовуючи зв’язки з ключовими світовими фігурами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Канада була одним з найактивніших захисників України, виділивши 5 млрд канадських доларів з російських активів і конфіскувавши російський вантажний літак Ан-124, припаркований на аеродромі в Торонто.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-26 17:03:42