Суспільне мовлення

Фрайбург передав Львову 30 сонячних панелей

Місто-побратим Фрайбург (Німеччина) передав Львову 30 сонячних панелей вартістю 25 тис. євро. Їх встановлять у чотирьох ОСББ та вісьмох бюджетних установах Сихова. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Панелі зокрема встановлять у 4-5 будівлях, де живуть переселенці, у Центрі Довженка, 8-мій лікарні, Сихівському ліцеї, 4-тій дитячій поліклініці та інших. Від однієї такої панелі можна зарядити 25 телефонів.

“Кожна панель має потужність 45 Вт, а інвертор має потужність 500 Вт. Інвертор можна заряджати як від сонячних панелей, так від акумулятора автомобіля, чи від загальної мережі. Від одного інвертора можна заряджати до 25 мобільних пристроїв одночасно”, — каже директорка департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич.

Проєкт, в межах якого Львів отримав сонячні панелі, називається “Сонячна енергія для смартфонів в Україні” або ж “Solar-Power for Smartphones in Ukraine”.

За словами директорки департаменту економічного розвитку Ірини Кулинич, його ідея зародилася у жовтні 2022 року після масованої атаки Росії. Тоді люди майже добу були без мобільного зв’язку.

Читайте також

На Львівщині чотири лікарні отримали генератори з Чехії

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Неопалимі”: як у Львові працює проєкт з естетичної реабілітації травмованих на війні


Джерело: Суспільне мовлення України