Суспільне мовлення

Фокус зі зникненням не вдався: у ПП “Шегині” прикордонники викрили схему переправлення чоловіків

У пункті пропуску “Шегині”, що на кордоні з Польщею, прикордонники викрили водія мікроавтобуса на спробі переправити чоловіків за кордон. Для цього між пасажирським та вантажним відсіком була збудована рухома перегородка. Під час огляду за сигналом водія чоловіки мали перебратися в інший відсік. Проте схема не спрацювала.

Як повідомили у пресслужбі Західного регіонального управління Держприкордонслужби України, за задумом водія, спершу він мав відкрити і представити для огляду один відсік. Потім закрити двері, подати умовний стук та відкрити двері іншого відсіку. У цей час пасажири, які ховались за задніми пасажирськими сидіннями, мали перейти у вантажну секцію. Втім, план не спрацював.

“Під час огляду транспортного засобу водій поводив себе знервовано, перешкоджав огляду транспортного засобу, імітуючи блокування дверей. Водій постукував неодноразово по транспортному засобу, подаючи знаки правопорушникам для того, щоб вони перейшли з пасажирського відділення в багажне”, — каже начальниця відділення інспекторів прикордонної служби “Шегині” Вікторія Бондарчук.

У результаті прикордонники виявили у схованці двох чоловіків — віком 20 та 38 років. Як з’ясували невдовзі, перевізник погодився доправити їх за кордон за 5 тисяч доларів США з кожного.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На двох пасажирів відкрили адміністративне провадження. Також прикордонники направили у Нацполіцію повідомлення про інцидент. Водієві загрожує кримінальна відповідальність за незаконне переправлення людей через кордон. А чоловікам, які намагались нелегально виїхати за кордон, — за ухилення від призову.


Джерело: Суспільне мовлення України