Львівський портал

Ексохоронець російської катівні проник до лав ЗСУ

Військова контррозвідка викрила у лавах ЗСУ колаборанта, який був охоронцем російської катівні під час окупації Херсона. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Йдеться про мешканця Миколаївщини, ідеологічного прихильника рашизму. За даними слідства, на початку повномасштабного вторгнення він підтримав окупантів, за що був призначений охоронцем російської катівні, яку рашисти облаштували у Дар’ївській виправній колонії №10.

На цей об’єкт на Херсонщині окупанти звозили репресованих місцевих жителів, зокрема проукраїнських активістів.

Після звільнення правобережної Херсонщини колаборант певний час переховувався, а згодом мобілізувався до українського війська, де сподівався уникнути правосуддя.

Військова контррозвідка задокументувала злочинну діяльність зрадника та його спроби сховатися від правосуддя в одній із військових частин на півдні України.

Йому оголосили підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території).

Зловмиснику загрожує до 15 років тюрми, він перебуває під вартою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-23 16:17:38