Україна і світ

Ед Ширан став артистом року у Великій Британії

Британці обирають британських виконавців, що підтверджує рейтинг 2023 року, складений компанією PPL, яка займається музичними ліцензіями. Очолив список співак Ед Ширан, а сім позицій у першій десятці зайняли саме вихідці з Великої Британії.

Ед Ширан знову став артистом року: хто ще в топ-10

Для 33-річного Ширана це вже сьомий раз за дев’ять років, коли він опиняється на верхівці рейтингу музикантів, чиї треки лунають на британському радіо, телебаченні та в громадських місцях.

– Дякую за те, що назвали мене найпопулярнішим артистом 2023 року. Дякую моїй команді не тільки за мене, але й за всіх інших артистів, з якими вони працюють. Я щасливий, що ви отримали це визнання, – прокоментував перемогу Ед Ширан.

Тейлор Свіфт, яка саме перебуває в турі британськими містами, зробила різкий ривок, перемістившися з десятого місця на друге. Такий показник у чарті вона мала лише у 2015 році.

Зараз дивляться

Третю сходинку посіла британсько-албанська співачка Дуа Ліпа. Бронзі сприяв її хіт Dance the Night, що увійшов до саундтреку стрічки Барбі.

Четверте місце дісталося шотландському діджею і звукорежисеру Калвіну Гаррісу, серед пісень якого We Found Love з Ріанною, Sweet Nothing з Флоренс Велш і Miracle з Еллі Гулдінг.

Французький діджей Девід Гетта посів п’яте місце, випередивши сера Елтона Джона на шостому.

Єдиний гурт у першій десятці – Coldplay – отримав сьоме місце, новачок рейтингу Том Греннан – восьме, а Гаррі Стайлз – девʼяте.

Честь закрити першу десятку випала Мадонні, що минулої осені навідала Лондон зі своїм Celebration Tour.

Яка пісня стала найпопулярнішою у британців

Тут Ед Ширан з піснею Eyes Closed поступився першим місцем хіту Майлі Сайрус Flowers та змістився на другу сходинку.

Третє місце посідає Forget Me Льюїса Капальді, а четверте – Anti-Hero Тейлор Свіфт.

П’ята, шоста та сьома позиція у композицій Dance the Night Дуа Ліпи, Miracle від Калвіна Гарріса та Trustfall від Pink відповідно.

Трек Waffle House гурту Jonas Brothers та Cruel Summer від Тейлор Свіфт посідають восьме та дев’яте місця. Heaven Найла Горана – на десятому місці.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-18 14:02:22

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин