Львівський портал

Двох мешканців Львівщини судять за погрози й побиття поліцейських

На лаві підсудних опинились двоє мешканців Львівщини, які погрожували поліцейським сокирою або навіть побили, коли ті прибули на виклик. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Перший випадок стався в Золочеві у лютому цьогоріч. Тут 52-річний обвинувачений вчинив домашнє насильство над своєю дружиною, тож вона викликала поліцію.

Усвідомлюючи причину візиту правоохоронців, чоловік дістав сокиру та почав їм погрожувати. При цьому він нецензурно висловлювався та вимагав, аби поліцейські залишили його помешкання.

Аналогічний випадок трапився теж у лютому вже в одному із сіл Золочівського району. Тут 41-річний місцевий житель побив правоохоронців.

Чоловік напідпитку викликав поліцію, бо нібито щодо нього коїли домашнє насильство. Коли на виклик прибули правоохоронці, той почав безпричинно проявляти агресію.

«На будь-які зауваження правоохоронців фігурант не реагував та почав бити поліцейських. Як наслідок – спричинив працівникам поліції побої та тілесні ушкодження», – йдеться у повідомленні.

Обом чоловікам інкримінують погрозу та умисне заподіяння працівникам правоохоронних органів побоїв та легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням ними службових обов’язків (ч. 1, 2 ст. 345 Кримінального кодексу України). Також останнього обвинувачують ще й в умисному спричиненні легких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України).

Справи скерували на розгляд суду.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-04-12 11:33:29

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин