Суспільне мовлення

ДТП біля Гамаліївки. Поліція затримала водія вантажівки

Правоохоронці затримали водія вантажівки, яка зіткнулася із пасажирським автобусом ввечері, 17 січня, поблизу села Гамаліївка. Про це повідомила речниця Нацполіції Львівщини Світлана Добровольська.

49-річний водій вантажного автомобіля “МАН” з напівпричепом, мешканець Хмельницької області, виїжджаючи на головну дорогу, не надав перевагу у русі маршрутному автобусу, яким керував 41-річний мешканець Львівщини. Внаслідок цього трапилося зіткнення. Автобус із пасажирами від удару перекинувся на бік.

Під час аварії в салоні маршрутки було 38 пасажирів. За даними поліції, 28 людей отримали травми. Вік травмованих від 3 до 83 років. Всього під час аварії постраждало троє неповнолітніх віком 3, 10 та 17 років.

За фактом ДТП слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Водій вантажівки затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, невдовзі суд обере йому запобіжний захід. Наразі триває досудове розслідування.

Що відомо

  • ДТП трапилася 17 січня близько 17:30 біля села Гамаліївка. Як повідомили Суспільному у Львівському обласному центрі екстреної медицини, на місці аварії працювали 12 карет “швидкої”.
  • Частину травмованих завезли у медзаклади на швидких також допомагали водії, які проїжджали повз місце аварії. Частина людей звернулася до лікарень самостійно.
  • Через ДТП на ділянці дороги був частково перекритий рух.


Джерело: Суспільне мовлення України