Україна і світ

Другий центр рекрутингу української армії відкрився в Києві

«Ми сьогодні відкриваємо черговий рекрутинговий центр для допомоги людям, які хочуть знайти своє місце в Збройних Силах України. Кампанія з рекрутингу спрямована на вмотивованих людей, які добровільно хочуть вибрати свої частини, які їм більше до душі в питаннях ідеології й концепції.

Це унікальна можливість отримати досвід, отримати професію, а найголовніше — звільняти нашу землю від рашистських загарбників і наближати мир в Україні із нашою Перемогою», — зазначив начальник Київської міської військової адміністрації, генерал-полковник Сергій Попко.

Заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда зауважила, що були продемонстровані дуже непогані результати роботи першого київського центру і тому місцева влада спільно з Міноборони вирішила відкрити ще один.

У центрах рекрутингу української армії не роздають повістки, більше того прямо заборонено ТЦК на території ЦНАПів, де знаходяться центри, здійснювати мобілізаційні заходи.

«Тут саме йде комунікація цивільних людей з військовими про те, які є можливості і як це все працює, для того, щоб людина визначалася», — розповів уповноважений МОУ з питань рекрутингу Олексій Бежевець.

За його словами, цей інформаційно-консультаційний центр створений для того, щоб підказати, які є вакансії, частини чи законтрактувати з ними безпосередньо. Навіть якщо не буде контакту якоїсь потрібної бригади — його знайдуть за три хвилини.

«Якщо людина підходить за показниками (попередній досвід, вік, стан здоров’я), то проводиться анкетування — і вперед по встановленому алгоритму, який Генеральний Штаб багато разів уже модифікував спеціально для того, щоб процедура була максимально прозора і контрольована.

Щоб кожен, хто залучається, між від початку розуміти, які кроки треба здійснити, які документи оформити, щоб зрештою опинитися у своїй військовій частині, де тебе чекають, на посаді, яку ти сам обрав», — сказав Олексій Бежевець.










Уповноважений МОУ також повідомив, що це вже 39-й центр рекрутингу української армії такого формату в Україні. Вже понад 18 000 громадян скористалися послугами таких центрів.

Перший центр рекрутингу української армії в Києві було відкрито 30 квітня 2024 року. За цей час до нього звернулося понад 2800 осіб.

«Перший був на правому березі, цей — на лівому. Це зроблено, щоб спростити логістику — не витрачати годину чи більше часу на дорогу. Щоб люди могли в зручному форматі сюди прийти чи зателефонувати, звернутися до рекрутерів і нічого не боятися. Можна прийти чи подзвонити, хоч десять разів, якщо буде потреба.

Досвід рекрутингового центру на правому березі абсолютно позитивний. Кияни й гості столиці приходять, цікавляться. До речі, незалежно від того де людина зареєстрована чи проживає, вона може звернутися в будь-який рекрутинговий центр за допомогою і консультацією», — зауважив Олексій Бежевець.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото Віталія Павленка.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-09-26 18:13:38