Суспільне мовлення

ДПСУ та митники зупинили незаконне ввезення до України iPhone 15 Pro на 2,8 мільйона гривень

Державна прикордонна служба України та Державна митна служба України зупинили кілька спроб незаконного ввезення техніки в Україну. На пунктах пропуску “Рава-Руська” та “Шегині” у Львівській області та “Порубне” на Буковині вилучили смартфони iPhone 15 Pro на 2,8 мільйона гривень.

Про це повідомляють пресслужба ДПСУ, а також Львівської та Чернівецької митниць.

Прикордонники запобігли спробам незаконно ввезти айфони. “В усіх випадках чоловіки потайки намагалися ввезти яблучні гаджети в Україну, не декларувавши їх”, — пише Держприкордонслужба.

На кордоні України зупинили незадекларовані iPhone 15 Pro, 25 вересня 2023 року. Львівська митниця

За даними Львівської митної служби, 25 вересня до пункту пропуску Рава-Руська — Гребенне з Польщі приїхала автівка BMW. Водій, 33-річний житель Львівщини, вказав у декларації, що перевозить тільки особисті речі. Але під час огляду машини митники та прикордонники виявили 33 незадекларовані смартфони.

Інший випадок — коли в автомобілі Opel, який їхав із Польщі через “Шегині”, у речах водія знайшли два IPhone 15 Pro Max.

На кордоні України зупинили незадекларовані iPhone 15 Pro, 25 вересня 2023 року

На кордоні України зупинили незадекларовані iPhone 15 Pro, 25 вересня 2023 року. ДПСУ

Відповідно до ч. 2 ст. 471 Митного кодексу України, на чоловіків склали адмінпротоколи, а незадекларовані телефони вилучили. Їхня загальна вартість — близько 2,2 млн грн.

Як пише Чернівецька митниця, того ж 25 вересня громадянка України та громадянин США пішки переходили румунсько-український кордон через пункт пропуску Порубне Сірет у своїх приватних справах. Вони обрали смугу “зелений коридор”.

На кордоні України зупинили незадекларовані iPhone 15 Pro, 25 вересня 2023 року

На кордоні України зупинили незадекларовані iPhone 15 Pro, 25 вересня 2023 року. Чернівецька митниця

Під час митного контролю в чоловіка та жінки знайшли 8 незадекларованих мобільних телефонів IPhone 15 Pro Max. Техніку вилучили. За попередньою оцінкою митниці, вартість цих восьми мобільних телефонів складає 584 тисячі грн. У цьому випадку також знайшли ознаки правопорушення ч. 2 ст. 471 Митного кодексу України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Санкція статті передбачає штраф у розмірі 30% вартості від товарів.


Джерело: Суспільне мовлення України