Суспільне мовлення

Дозволяли ввозити в Україну авто без сплати мита. ДБР повідомило про підозру шістьом митникам

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру ще шістьом митникам поста “Городок”. Правоохоронці встановили, що інспектори разом із іншими чотирма підозрюваними митниками здійснювали махінації зі розмитненням автівок. Про це повідомили на сайті ДБР.

У 2022 році слідчі ДБР повідомили про підозру чотрьом митникам поста “Городок”. Їх дії із махінаціями із розмитненням автівок завдали державі збитків на понад 3,5 мільйони гривень.

Під час подальшого розслідування правоохоронці з’ясували, що до подібних правопорушень причетні ще 6 інспекторів митного поста “Городок”. Вони також після 1 липня 2022 року продовжували оформлювати ввезені автомобілі за нульовою ставкою. Таким чином до України в’їхала 41 автівка без сплати мита. Це завдало Державі збитків на суму майже 5 мільйонів гривень.

“Підозрювані вносили до автоматизованої системи митного оформлення недостовірні відомості про транспорті засоби та безпідставно застосовували до них пільги, які звільняють від оподаткування. Відповідно, це дало змогу власникам авто перетнути кордон без сплати жодних митних платежів”, — йдеться у повідомленні Львівської обласної прокуратури.

Посадовцям митниці повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. Передбачене статтею покарання — позбавлення волі строком до шести років.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Прокурори скерували до суду клопотання про відсторонення митників від займаних посад та обрання запобіжних заходів у вигляді застави, що дорівнює сумі завданих збитків.


Джерело: Суспільне мовлення України