Суспільне мовлення

Дороги та велосмуги: де у Львові проводитимуть ремонт у 2023 році

У міському бюджеті Львова на 2023 рік передбачили понад 147 мільйонів гривень для поточного ремонту міських доріг. Про це Суспільному у відповідь на інформаційний запит повідомив директор міського департаменту житлового господарства та інфраструктури Олександр Одинець.

За словами Олександра Одинця, роботи проводять на замовлення балансоутримувача вулиць, а саме — районних адміністрацій. Ось як розподілена сума між районними адміністраціями:

  1. Галицька районна адміністрація — 14, 5 млн грн;
  2. Франківська районна адміністрація — 29, 554 млн грн;
  3. Шевченківська районна адміністрація — 40, 171 млн грн;
  4. Сихівська районна адміністрація — 21, 669 млн грн;
  5. Залізнична районна адміністрація — 24, 260 млн грн;
  6. Личаківська районна адміністрація — 17, 503 млн грн.

Гроші витратять, зокрема, на ремонт 26 міських вулиць.

“У 2023 році у Львові заплановано виконати роботи з поточного ремонту покриття проїзної частини та покриття пішохідних тротуарів на вулицях: І. Мазепи, Грінченка, Чорновола, Замарстинівська (дорога до смт Брюховичі), Варшавська, Зелена, Пластова, Глинянський Тракт, Дністерська, Липова Алея, М. Драгана, М. Гориня, Червоної Калини.

Також ремонт проведуть на вулицях П. Буйка, Віденській, О. Мишуги, Херсонській, Є. Патона, Левандівській, Кульпарківській, Широкій, Повітряній, Роксоляни, Любінській, Білогорща та П. Калнишевського”, — повідомив директор міського департаменту житлового господарства та інфраструктури Олександр Одинець.

Вулиця Орлика після ремонту, 2022 рік. Фото: Романа Балука

Крім цього у 2023 році у Львові планують облаштувати велосмуги за адресами: вулиця Віденська, вулиця Панаса Мирного, вулиця Козельницька, вулиця В. Стуса, вулиця Угорська, вулиця Рудненська.

Також, за словами Олександра Одинця, станом на 11 січня у міському бюджеті на 2023 рік не було передбачено грошей на капітальний ремонт вулиць. Ремонт можуть провести у разі отримання фінансування.

Читайте також

У Львові відкрили після ремонту вулицю Пилипа Орлика

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові відкрили для проїзду частину вулиці Шевченка


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин