Суспільне мовлення

“Допомогти цим людям — мені за честь”: медбрат зі США волонтерить у львівській лікарні

Американський медбрат Еліот 5 років працював у клініці на Сході США. Коли почалась повномасштабна війна, переглядаючи новини, чоловік зважився вирушити за океан та допомагати пораненим українцям. Історію чоловіка розповіли у Першому ТМО Львова.

Два місяці тому Еліот приїхав до Львова. Медик дізнався, що до Лікарні Святого Пантелеймона доправляють поранених захисників України та цивільних, які отримали травми внаслідок війни.

“Нас підтримує багато держав, зокрема і весь американський народ, але це є от індивідуальний унікальний приклад для всього світу. Еліот — це людина, яка під час мого перебування в США навела якимось чином контакти і мені подзвонила. Еліот представився, сказав, що він є медбратом і хоче допомагати. Ця людина приїхала зі США власним транспортом, прийшла до нас у відділення, показала свої документи, міжнародні сертифікати, щоб допомагати нашим пораненим”, — каже завідувач відділення Центру хірургії та онкології Гнат Герич.

Відтоді Еліот працює медбратом відділення №1 Центру хірургії та онкології.

“Я медбрат, волонтер і як більшість людей у світі я спостерігав за тим, що відбувається в Україні, тому вирішив надавати медичну допомогу тим, хто цього потребує. Кожного дня я транспортую пацієнтів хірургічного відділення, готую їх до медичних процедур і маніпуляцій, роблю перев’язки, стежу за важкими пацієнтами, які потребують особливого догляду”, — каже Еліот.

Еліот у Лікарні Святого Пантелеймона. Перше ТМО Львова

Щодня чоловік бачить наслідки війни Росії проти України: людей з ампутаціями, мінно-вибуховими травмами та складними пораненнями.

“Іноді вкрай важко впоратись з емоціями, особливо, коли бачиш важких пацієнтів, що постраждали від війни в різних регіонах України. Багато з них приїхали з таких міст як Бахмут, Краматорськ. У них мінно-вибухові поранення. І своїми історіями вони просто розбивають мені серце. Ці люди втратили все. Допомогти їм — мені за честь. Багато людей тут потребують місяців і років для відновлення. Це вражає спостерігати за тим, як лікарі ставлять їх на ноги. Коли наші пацієнти одужують, відчуваю справжнє задоволення від роботи, яку виконую в цій лікарні. На моїх очах їхні рани зцілюються”,— розповідає медик.

Еліот у Лікарні Святого Пантелеймона

Еліот у Лікарні Святого Пантелеймона. Перше ТМО Львова

Завідувач відділення Центру хірургії та онкології каже, Еліот став справжньою частиною команди. Також він подобається пацієнтам. Щоб налагодити з ними контакт, медбрат почав опановувати українську.

“Він сумлінно виконує свою роботу, допомагає медперсоналу, пораненим і загалом нашій державі для перемоги. В нас багато поранених, а Еліот має високі вузькоспеціалізовані знання, і його досвід є дуже важливий. Пацієнти сприймають Еліота дуже позитивно, він дуже швидко навчився частково говорити українською і продовжує вчитися, неймовірно влився в колектив і є вже частинкою нашої лікарні”, — додає Гнат Герич.

Читайте також

Працюють одночасно у трьох операційних: у Львові команда хірургів зі США оперує дітей

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Навчатимуть 160 українських медиків: до Львова приїхала команда американських лікарів


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин